Search

Tjedan visoke mode u Parizu: Maison Margiela, jesen 2015.

Tjedan visoke mode u Parizu: Maison Margiela, jesen 2015.

Igra volumenom

Image: buro247.ru

John Galliano odlučio je svim gostima revije pružiti priliku da je pogledaju iz prvih redova i počastio ih sjajnom haute couture kolekcijom jesen/zima 2015. za kuću Maison Margiela

Kuća Maison Margiela za predstavljanje svoje nove kolekcije osmislila je nešto drugačiji raspored sjedenja. Tako su svi posjetitelji dobili priliku sjediti u prvom redu i izbliza pogledati što je John Galliano pripremio za nadolazeću hladnu sezonu. A i imali su što i vidjeti... Voluminozne siluete, neobične kombinacije materijala, precizno rezane i šivane aplikacije, mrežaste tkanine i majstorski krojevi. 

John Galliano još je jednom pokazao svoju vještinu dizajniranja i same izvedbe krojeva u kolekciji koja je, kako se čini, bila uvelike inspirirana umjetnošću impresionizma. Modeli su prošetali našminkanih lica koja su djelovala poput platna za impresionističke boje i motive pa smo vidjeli naslikano palmino lišće na licima, ali i tijelima modela. Cijela slika kao da je predstavljala hommage umjetničkom djelovanju poznatog Francuza Matissea. 

U novoj kolekciji Galliano se igrao s dimenzijama i volumenom, ugrađujući u dizajn svoj prepoznatljiv osjećaj za dramu pa je na pistu poslao nekoliko predimenzioniranih kreacija i pokazao spretnost u stvaranju slojevitih komada, neovisno o vrsti materijala s kojim radi, a najbolji primjer njegova majstorstva zasigurno je haljina koja je zatvorila reviju. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više