Search

Tjedan visoke mode u Parizu završio s briljantnim kolekcijama

Tjedan visoke mode u Parizu završio s briljantnim kolekcijama

Viktor & Rolf, J.P. Gaultier, Maison Margiela


Image: Imaxtree

Završio je još jedan Tjedan visoke mode u Parizu na kojem je predstavljeno samo najbolje od couturea

U sezoni kada dizajneri prikazuju ludi nadrealizam, dosežu apsurd konceptualizma željni smo dobre francuske visoke mode. Jean-Paul Gaultier koji nikada ne razočara svoju kolekciju je "otvorio" prilično konzervativno. Široka ramena i uzak struk vraćaju nas odmah u modu 80-ih godina, koja je posebno vidljiva na odijelima. Francuski elementi provlače se kroz cvjetne aplikacije na raskošnim kreacijama, a zaigranost je najviše vidljiva na haljini koja je ukrašena krilima od tila. Smisao za humor također nije izgubljena i Jean-Paul Gaultier jedan je od rijetkih danas koji nije u svojoj maštovitosti pokleknuo ruci konzumerizma. Zasad. 

Nakon što je oprezno krenuo u misiju zvanu Maison Margiela, ovom kolekcijom je pokazao da je na dobrom putu za dalje. Izvori tvrde da je zavrijedio najdulji pljesak na Tjednu visoke mode, a svi znamo da je dekonstrukcija jedan od omiljenih hobija ovog dizajnera. A za iduće ljeto je dekonstruirao baš sve - od kape i haljine do suknje i hlača. Posebno su bile zanimljive ilustracije ženskih lica koje je napravio umjetnik Benjamin Shine i podsjećaju na junakinje avangardnog filma. Rijedak uvid u kreativni proces istinskog genija mode. 

Šećer na kraju je omiljeni dvojac Viktor&Rolf koji couture stvaraju kao od šale. Ova kolekcija je sukus svih njihovih ranijih radova. Redefinirani komadi od tila, svile i trapera zajedno čine avangardni spoj, a široka paleta tonova samo je pojačala utisak. Čini se kako patchwork haljine mogu dobro izgledati jedino ako dolaze is njihovog studija, dok su stvarali kolekciju razmišljali su o ženi koja je dovoljno hrabra da svojoj prijateljici kaže kako je njezina haljina zapravo napravljena od jako puno "recikliranih" dijelova. Apsolutni kradljivci showa. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više