Search

Tko je sve nominiran za nagradu British Fashion Councila?

Tko je sve nominiran za nagradu British Fashion Councila?

Dodjela nagrada zakazana za 5. prosinca


Image: PR

Predsjedateljica British Fashion Councila, Natalie Massenet, objavila je jučer imena nominiranih za The Fashion Awards 2016.

Nominacije su objavljene u devet kategorija s pet nominiranih brendova ili individualnih osoba unutar kategorije. U kategoriji za talent u nastajanju su tako nominirani Alessandra Rich, Charles Jeffrey, Faustine Steinmetz, Molly Goddard i Self Portrait. Za najboljeg dizajnera muške odjeće nominirani su Craig Green, Wales Bonner, J.W.Anderson, Tom Ford i Vivienne Westwood, a za najboljeg dizajnera ženske odjeće Christopher Kane, J.W. Anderson, Roksanda Ilinčić, Sarah Burton i Simone Rocha. U kategoriji za najbolji britanski brend nominirani su Alexander McQueen, Burberry, Christopher Kane, Erdem i Stella McCartney. U internacionalnoj kategoriji za najboljeg business leadera nominirani su Adrian Joffe za Comme des Garçons i Dover Street Market, Christopher Bailey za Burberry, Guram Gvasalia za Vetements, Marco Bizzarri za Gucci i Stefano Sassi za Valentino. Za najbolji internacionalni urbani luksuzni brend nominirani su adidas, Gosha Rubchinskiy, Off-White, Palace i Vetements, a za najboljeg internacionalnog modela Adwoa Aboah, Bella Hadid, Gigi Hadid, Kendall Jenner i Lineisy Montero. U kategoriji za najboljeg internacionalnog dizajnera modnih dodataka nominirani su Alessandro Michele za Gucci, Anya Hindmarch, Johnny Coca za Mulberry, Jonathan Anderson za Loewe i Stuart Vevers za Coach, dok su u kategoriji za najboljeg internacionalnog dizajnera nominirani Alessandro Michele za Gucci, Demna Gvasalia za Balenciagu, Donatella Versace za Versace, Jonathan Anderson za Loewe i Riccardo Tisci za Givenchy.

Dodjela nagrada bit će održana u londonskom Royal Albert Hallu, u ponedjeljak, 5. prosinca, a bit će humanitarnog karaktera te će sav prikupljen novac biti usmjeren na podupiranje mladih talenata u svijetu mode. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više