Search

Što smo vidjeli druge večeri Cro A Portera, 1.dio

Što smo vidjeli druge večeri Cro A Portera, 1.dio

Nebo, Arileo, Jet Lag, Yuniku, Lokomotiva

Image: Goran Matijašec

Druga i posljednja večer Cro A Portera započela je sinoć u Studiju 2 Jadran filma, a otvorena je revijom branda Nebo nakon kojeg su svoje nove kolekcije predstavili i Arileo, Jet Lag, Yuniku, Lokomotiva, Ivan Ledenko, Linea Exclusive, Jelena Holec, Twins, Ivan Mann i Juraj Zigman

Nebo

Dizajnerica Ana Brajković iz branda Nebo ove je sezone odlučila igrati na sigurno pa je na pozornici Cro A Portera prikazala niz jednostavnih večernjih haljina u bijeloj i plavoj boji. Unatoč kvaliteti izrade i materijala, ne možemo se oteti dojmu da je prethodna kolekcija ipak bila promišljenija i zanimljivija od ove. Istakli su se tek vrhunski krojeni kombinezoni koji su na vitkim tijelima modela izgledali doista očaravajuće.

Arileo

Dosljedni sebi, Marica i Jurica Pirić iz Arilea, izradili su još jednu elegantnu i iznimno ženstvenu kolekciju u kojoj će se mnoge Hrvatice pronaći. Istakli su se vrhunskom izradom, a kao i kod Neba, kombinezoni su apsolutni pobjednici. Dizajneri su u ovoj kolekciji hrabrije zakoračili i u eksperimentiranje krojevima što se, uz dominantnu bijelu (ne)boju, pokazalo kao pravo osvježenje.

Jet Lag

Jasmina i Maja iz Jet Laga u svojim se kolekcijama redovito referiraju na svjetske metropole. U sinoć prikazanoj kolekciji bio je to London što se očitovalo na nekoliko razina, a posebice u oglavljima koja su nalikovala na ona engleske kraljevske straže i krunama koje su upućivale na kraljicu i kralja. Iako je interpretacija bila pomalo predoslovna, dizajnerice su prikazale jednu od boljih kolekcija Cro A Portera iz koje je vidljivo da pomno promišljaju svaki odjevni predmet. Najzanimljivijim outfitom pokazao se 'Canadian tuxedo', odnosno kombinacija traper košulje i traperica.

Yuniku

Iako je ova kolekcija bila daleko bolja od prošle, vizija Lidije Pihler još nije sasvim iskristalizirana. Dizajnerica igra na kartu seksepila, no ne uspijeva ga izvući u pozitivnom smjeru. Prikazala je komade u plavoj, smeđoj i crvenoj boji, a najbolje su izgledali kombinezoni čime taj odjevni komad preuzima apsolutno vodstvo u prvom dijelu druge večeri Cro A Portera.

Lokomotiva

Lana i Luka iz Lokomotive zatvorili su prvi dio večeri svojom kolekcijom inspiriranom punkom što se dalo naslutiti prema odabiru glazbe i prvih nekoliko modela izrađenih u crnoj (ne)boji. Nakon toga su pak uslijedile kombinacije u pastelnim tonovima zelene, ružičaste i žute što je djelovalo zbunjujuće, no odjevni su oblici ostali isti. Vidjeli smo kožne jakne, suknje punog kruga i topove, a najzanimljivijim elementom pokazala se umjetna koža s reljefnim uzorkom u istoj boji što je kolekciji dalo teksturu, a istovremeno ostalo dovoljno suptilno.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više