Search

Tom Ford prikazao prvu \"see-now-buy-now\" kolekciju na Tjednu mode u New Yorku

Tom Ford prikazao prvu "see-now-buy-now" kolekciju na Tjednu mode u New Yorku

Nova kolekcija je već dostupna u online trgovinama


Image: buro 247.ru,

Nakon što je u Veneciji prikazao svoj novi film "Nocturnal Animals", američki dizajner Tom Ford požurio je u New York kako bi publici predstavio svoju najnoviju kolekciju

Nova kolekcija prva je njegova "see-now-buy-now" kolekcija. Taj ćemo izraz u bliskoj budućnosti čuti još mnogo puta i dobro ga upamtiti jer ona mijenja cijeli koncept Tjedana mode. Radi se o tome da kupci diljem svijeta više ne trebaju čekati iduću sezonu kako bi komadi koje su vidjeli u ovoj stigli u trgovine. Sve što vidimo na pisti od sada ide direktno u trgovine, pa je tako Fordova kolekcija već sada dostupna u online shopu MyTheresa. Tjedan mode koji je započeo jučer u New Yorku trebao bi donijeti dizajnerske kolekcije za proljeće i ljeto 2017. međutim, s obzirom na taj novi koncept s kojim je prvi započeo Burberry, kolekcija je namijenjena zimskoj sezoni. Time će se uvelike promijeniti način prikazivanja kolekcija, ali i samih Tjedana mode koji postaju sve ugroženiji.

Ford je uvidio korist iza novog koncepta koji su počeli primjenjivati njegovi kolege pa je i sam među prvima odlučio krenuti tim putem. Kolekcija koju je jučer prikazao u New Yorku u potpunosti se može nazvati "zimskom". Obiluje komadima od kože, krzna, štofa i nezaobilaznog baršuna, i sve to u pravoj "zimskoj" paleti boja od crne i sive do zelene te svijetle i tamne smeđe. Da priča ne bi ostala preklasična i dosadna, Ford je kožu obojio zanimljivom ombre tehnikom, radio patchwork od krzna, štofaste kapute ispunio ružičastim krznom, a suknje obogatio isprepletenim remenjem. Vrlo su zanimljivi bili i sjajno ukrojeni sakoi s uskim strukom i naglašenim bokovima koji su sjajan dokaz koliko je Demna Gvasalia s vraćanjem Balenciaginih klasičnih formi na piste utjecao na svijet mode, pa čak i na etablirane dizajnere poput Toma Forda.

U posljednjem dijelu kolekcije Ford je publici ponudio nekoliko večernjih haljina od baršuna, ukrašenih ljuskastim perlicama u tonovima metalik srebrne i "ponoćno plave". To su modeli s kojima on nikada ne griješi i sigurno je kako će se niz supermodela i celebrityja pojaviti u ovim komadima na božićnim zabavama modne elite, pa čak i na Met Gali.

Za kraj valja spomenuti kako je Ford u ovoj kolekciji predstavio i nekoliko muških modela. To je tema za sebe, no jasno je vidljiv pomak koji dizajneri rade prema spajanju muških i ženskih kolekcija što je jedan veliki udarac za muške Tjedne mode, ali i za mušku modu općenito koja pada u sjenu dominantno ženskih kolekcija.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više