Search

Torzo Ricka Owensa na fasadi kuće Selfridges

Torzo Ricka Owensa na fasadi kuće Selfridges

Najveći dizajnerski projekt poznate robne kuće


Selfridges vas vodi u nevjerojatan svijet poznatog dizajnera

Poznata robna kuća Selfridges povodom dvadeset godina osnivanja brenda Rick Owens s poznatim je dizajnerom osmislila cijeli koncept pod imenom "The World of Rick Owens". U sklopu ove suradnje poznati dizajner uredio je prostor u prizemlju te osmislio niz konceptualnih instalacija za robnu kuću te onu najveću - preko 7 metara visoki torzo koji se nalazi na uličnoj fasadi Selfridgesa. Naime, kipar Doug Jennings napravio je skulpturu po uzoru na torzo dizajnera koja se izrađivala dvanaest tjedana. 

Rick Owens

"The World of Rick Owens najveći je projekt ove robne kuće nastao u suradnji s dizajnerom te pokazuje koliko je njegov brend važan Selfridgesu." izjavio  je njihov službeni buyer. U sklopu projektu predstavljeni su i jedinstveno uređeni izlozi. Tri od četiri izloga nadahnuti su omiljenom operom Owensa "Salomé", glazbom Richarda Straussa te citatima Oscara Wildea. Tu je i fotografija modela Terry-Ann umjesto čijih očiju se nalaze bijela svijetla dok joj iz usta teče vodopad od crnih šljokica.

Rick Owens kreirao je i ekskluzivnu kolekciju od 20 komada koja uključuje unisex modele, kultnu kožnu jaknu, T-shirtice, tenisice te još mnoge druge modele sa svojim potpisom, a svi su izloženi u concept storeu u prizemlju koji je u potpunosti uredio sam dizajner. Owens je concept store upotpunio i svojim omiljenim proizvodima poput Diptyque svijeća i glazbenih ploča omiljenih glazbenika.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više