Search

Transrodne osobe u modnoj kampanji brenda & Other Stories

Transrodne osobe u modnoj kampanji brenda & Other Stories

Revolucionarna modna vizija s političkim karakterom


Image: buro247.ru

U novoj, bitno drugačijoj kampanji no što smo dosad imali prilike viđati u modnom svijetu, švedski brend & Other Stories u političko motiviranom modnom projektu kao zaštitna lica angažirao je transrodne osobe

Švedski brend & Other Stories za svoju novu kampanju odlučio je pripremiti nešto drugačiju modnu priču i pozvati transrodne modele kako bi predstavili njihovu novu kolekciju. Ispred objektiva fotografa Amosa Maca u stockholmskom ateljeu brenda stali su modeli Valentijn De Hingh iz agencije Viva i Hari Nef iz modne agencije IMG. Za styling ja zaslužan Love Bailey, a za frizure i make-up Nina Poon. Švedska redateljica Ninja Thyberg snimila je video iza kulisa snimanja pod naslovom "The Gaze & Other Stories".

"U posljednje se vrijeme puno govori o problemima s kojima se suočavaju transrodni modeli, a mi nismo mogli ignorirati tu temu i odlučili smo ih pozvati na sudjelovanje u novoj kampanji", izjavila je kreativna direktorica brenda Sara Hildén Bengtsson. Ideja kampanje bila je u središte pozornosti staviti pogled modela. 

Transrodne osobe u modnoj kampanji brenda & Other Stories (фото 1)

Valentijn De Hingh i Hari Nef ova kampanja predstavlja veliki korak u modnoj karijeri. "Snimanje za & Other Stories je upravo slučaj u kojem se reklamna kampanja pretvara u politički manifest. Sudjelovanje transrodnih modela u kampanjama nije tek puki prolazni trend, ono znači puno više", kazala je De Hingh.

Kapsulna kolekcija će se u dućanima brenda & Other Stories pojaviti već 20. kolovoza. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više