Search

Tvrtka BCBG Max Azria proglasila bankrot

Tvrtka BCBG Max Azria proglasila bankrot

Pad još jedne velike tvrtke


Image: Google Free Images

BCBG Max Azria grupa proglasila je kasno jučer bankrot nakon neuspješnih pokušaja restrukturiranja zatvaranjem trgovina i fokusiranjem na online prodaju

Grupacija je inače vlasnik brendova BCBG Max Azria, Herve Leger i BCBGeneration, a nakon što nisu uspjeli provesti najavljeno restrukturiranje tijekom kojeg je 120 trgovina trebalo biti zatvoreno u SAD-u, ali i Kanadi te Europi i u Japanu, proglasili su bankrot.

"BCBG je ikonički brend koji već 28 godina radi na svom suvremenom sektoru," rekao je izvršni direktor grupacije, Mary Staff, u priopćenju. "Koraci koje trenutno poduzimamo odraz su novih obrazaca kupovine gdje se posebno ističe online kupovina, a to će nam pomoći da se fokusiramo na odnose s partnerima, digitalne medije, prodaju online, ali i na naše fizičke trgovine.

BCBG je posljednji brend koji nije izdržao pritiske novih trendova na tržištu. Ove su godine već bankrotirali brendovi The Limited i Wet Seal, a krajem prošle godine ista je sudbina snašla American Apparel i Nasty Gal.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više