Search

U Parizu dodijeljena LVMH nagrada za mlade dizajnere

U Parizu dodijeljena LVMH nagrada za mlade dizajnere

Treća dodjela prestižne nagrade


Image: LVMH,
Not Just A Label

Sinoć je u Parizu u prostorima Fondation Louis Vuitton održana treća dodjela LVMH nagrade za mlade dizajnere

Pobjeda je otišla u ruke londonske dizajnerice Grace Wales Bonner koja je poznata po svom radu na muškim kolekcijama odjeće. Wales Bonner je tom prilikom osvojila 300 tisuća eura i jednogodišnje mentorstvo LVMH grupe. Mladoj dizajnerici koja je tek prije dvije godine završila londonski Central Saint Martins, to je već druga velika nagrada. Prošle joj je godine dodijeljena British Fashion Councila za mladu dizajnericu muške odjeće u usponu.

Grace Wales Bonner

Ove je godine posebna nagrada dodijeljena 19-godišnjem kanadskom dizajneru Vejasu Kruszewskom koji je kao najmlađi dizajner ikad nominiran za LVMH nagradu, a osvojio je 150 tisuća eura i jednogodišnje mentorstvo LVMH tima. U žiriju su i ove  godine sjedili neki od najutjecajnijih ljudi modne industrije, kao što su J.W. Anderson, Nicolas Ghesquiere, Marc Jacobs, Karl Lagerfeld, Phoebe Philo i Riccardo Tisci.

Bila je to treća dodjela LVMH nagrade, a ona je treću godinu zaredom dodijeljena dizajneru iz Londona. Prije Grace Wales Bonner, nagradu su odnijeli Thomat Tait i Marques'Almeida.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više