Search

U Parizu prikazana nova kolekcija kuće Kenzo

U Parizu prikazana nova kolekcija kuće Kenzo

Tjedan mode u Parizu


Image: Imaxtree

Kuća Kenzo jučer je u Parizu predstavila svoju novu kolekciju za proljeće/ljeto 2017. godine

Kenzovi kreativni direktori Carol Lim i Humberto Leon inspirirali su se radom modnog ilustratora Antonija Lopeza koji se kretao i djelovao u istim umjetničkim krugovima kao i osnivač kuće, Kenzo Takada, u razdoblju osamdesetih godina prošlog stoljeća. 

Njegove ekspresivne i šarene ilustracije pojavljivale su se u obliku uzoraka na jaknama, suknjama i haljinama, a polaroidi modela koje je snimao stavljani su u obliku printeva na majice-haljine, topove i suknje. U kolekciji je bilo i maskirnog printa, ljuskastih i trakastih perli koje prekrivaju čitave površine odjevnih predmeta, kao i kosih pruga dobivenih od takvih tkanina ispunjenih perlama. Teksture su razigrane i suprotstavljanjem lakirane kože, kepera, trapera, popelina, lamea i tafta, a kolorit se kretao od tamnoplave i ljubičaste preko bež i maslinasto zelene do nepogrešive crne i bijele.

Siluete su, kao i reference na Lopezov rad, dale naslutiti da se u modu vraća stil osamdesetih godina prošlog stoljeća. Bilo je tu stoga puno komada sa širokim ramenima, puf rukavima, kaputa i jakni sa širokim fazonama, a sve je bilo zaokruženo torbicama nošenim oko struka. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više