Search

U Zagrebu se otvara divna trgovina skandinavske mode - Garderoba

U Zagrebu se otvara divna trgovina skandinavske mode - Garderoba

Zavirite u prostor nove zagrebačke shopping destinacije


Image: Ino Zeljak

Na adresi Martićeva 17 svoja vrata sutra otvara Garderoba, konceptualna trgovina koja u Zagreb dovodi skandinavsku modu koju karakterizira sofisticirani minimalizam i multifunkcionalni stil

U ponudi trgovine naći će se brendovi By Malene Birger, zatim Baum und Pferdgarten i Rodebjer, dok će publika imati i ekskluzivnu priliku uživo vidjeti cjelovite kolekcije hrvatske dizajnerice Ivane Omazić. Dizajn Garderobe prenosi filozofiju slow shoppinga, inovativanog modela kupnje kojeg vlasnica Ana Ivančić dovodi u Zagreb, kao vrsna poznavateljica i korisnica skandinavske mode te uspješna poslovna menadžerica. Okosnicu interijera showrooma, čiji dizajn potpisuju arhitekti iz studija Biro, čini  dizajn tri atraktivne garderobe u formi svojevrsnih prostornih atrakcija koje afirmiraju ležerno isprobavanje kolekcija, potpomognuto namjenski dizajniranim namještajem Grupe.

Kreativni tim Garderobe

Garderoba je tako opremljena kombinacijom namještaja i  rasvjete  dizajniranih za projekt, postojećim komadima dizajniranim za Prostoriu (Monk) i lusterima Baluna koji su najnoviji proizvod za Grupa Products. Projektirano je komforno i prostrano okrilje garderobe u kojima žene mogu opušteno isprobavati odjeću, odvojene otmjenim zavjesama.

"Kolekcije skandinavskih brendova u Garderobi prilično su univerzalnog karaktera, a zanimljivo je da iza njih stoje ženske dizajnerice," kaže vlasnica Garderobe, Ana Ivančić. "Princip tog dizajna omogućuje da se žene maknu iz strogih okvira u kojima se većina žena u Zagrebu i Hrvatskoj nalazi, a to je svojevrsna "sigurna" zona čiji je uzrok manjak ponude, ali također izostanak prilike da se proba nešto drugo."

Ana Ivančić

I vizualni identitet Garderobe prenosi tu razigranu krivulju impresivnih zavjesa garderoba, interpretirajući ujedno i mekano savijanje tkanine na suknjama i haljinama. Iza dizajna vizualnog identiteta stoji grafička dizajnerica, Lana Cavar, koja u svom portfoliju ima suradnje s modnim imenima poput Rei Kawakubo, a trenutno radi na velikoj izložbi mode za njujoršku MoMA-u. Projekt Garderoba, sam je po sebi rijedak primjer investicije u dizajn interijera i namještaja, zahvaljujući kojem će ona zasigurno biti obilježena kao vrhunska autentična dizajnerska destinacija u Zagrebu.

U Zagrebu se otvara divna trgovina skandinavske mode - Garderoba (фото 1)

U Zagrebu se otvara divna trgovina skandinavske mode - Garderoba (фото 2)

U Zagrebu se otvara divna trgovina skandinavske mode - Garderoba (фото 3)

U Zagrebu se otvara divna trgovina skandinavske mode - Garderoba (фото 4)

U Zagrebu se otvara divna trgovina skandinavske mode - Garderoba (фото 5)

U Zagrebu se otvara divna trgovina skandinavske mode - Garderoba (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više