Search

Urbano pleme Riccarda Tiscija

Urbano pleme Riccarda Tiscija

Nova Givenchy resort kolekcija za 2017.


Riccardo Tisci predstavio je još jednu resort kolekciju za Givenchy

Ova kolekcija za 2017. podijeljena je u tri tematske cjeline na prvi pogled potpuno različite, no sve povezane detaljima koji nose specifičnost Tiscijevog potpisa. Prvi dio kolekcije, akromatski s tek malo ružičaste i crvene boje, obilježile su ženstvene forme u obliku haljina, suknji i elegantnih sakoa ukrašenih predimenzioniranim perlama i bijelim vezom na bijeloj podlozi.

Te izvezene svilene suknje, volane i plise iz prvog dijela uskoro su zamijenile haljine od tila kombinirane s bomber jaknama koje su nas uvele u drugi dio Tiscijevog posljednjeg pothvata. Printevi s plemenskim motivima, military uzorak i maske za lice s natpisom Givenchy, detalji su koji se provlače kroz novo ruho u kojem Tisci vidi svoju urbanu bandu. U ovom se dijelu pojavljuju i prvi muški modeli u klasičnim odijelima s upečatljivim crvenim linijama koje se protežu i sakoom i hlačama, a koji nas uvode u posljednji dio kolekcije kojim vlada traper.

Taj posljednji dio snimljen je u crno-bijeloj tehnici i prikazuje niz vrlo klasičnih modela od trapera. No, Tisci ne bi bio Tisci da na njih nije patchworkom dodao velike zvijezde ili naprasno našivene komade kože duž čitavih nogavica. Prve dvije cjeline unutar kolekcije snimljene su u Napulju, a u glavnoj se ulozi našla Tiscijeva muza Mariacarla Boscono, uz još nekoliko ženskih i muških modela, dok je treću cjelinu, snimljenu u studiju obilježila devetnaestogodišnja Bella Hadid, koja bi uskoro mogla postati najveća zvijezda svjetskog modelinga.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više