Search

Uskoro nam stiže kolekcija Vetements x Tommy Hilfiger

Uskoro nam stiže kolekcija Vetements x Tommy Hilfiger

Lista suradnji sve duža

Tekst: A.P.


Demna i Guram Gvasalia idu ka obaranju rekorda po broju suradnji koje su ostvarili s kolegama dizajnerima

Nema sumnje da su braća Gvasalia promijenili pravila igre u modnoj industriji. U samo dvije godine uspjeli su oživjeti neke propale brendove 90-ih godina te u modu vratiti neke stvari za koje smo mislili da ih nikada više nećemo odjenuti. Zapadnjačkom svijetu su sve navedeno uspjeli i dobro naplatiti te smo svjedočili ženama koje bez problema "iskeširaju" koju tisuću eura za preveliku majicu kakvu nam je majka nekoć uguravala u hlače spremajući nas za prvi dan škole.

Uz sve to čini se da se Gvasalije dobro zabavljaju i gledaju koliko daleko mogu ići, a da se netko konačno ne zapita "WTF"? Primjerice, nedavno predstavljena kolekcija Vetements tenisica doslovno kopira sve poznate modele svijeta od Vansa, starki pa sve do adidas Stan Smith modela. Sve je identično osim Vetements logotipa koji je apliciran na svaku tenisicu.

vetements

U ovoj igri svoju dobit vidi i američki dizajner Tommy Hilfiger koji proživljava drugu mladost svog brenda. Hilfiger se pametno "dodvorio" novim generacijama kada je angažirao Gigi Hadid, prvo kao zaštitno lice, a onda i kao gošću dizajnericu koja je osmislila kapsulnu kolekciju sa svojim imenom. Sada će Hilfiger posuditi svoj poznati logo braći Gvasalia i to za kolekciju koja nam stiže u rujnu ove godine. Mogućnost suradnje već je najavljena kroz Vetements lookbook, a Hilfiger je vidno oduševljen suradnjom: "Bio sam jako uzbuđen kada me je Demna nazvao prije dva mjeseca. Njihovi potezi su genijalni, rade po svojim pravilima. Pritom mislim da rade što žele i kako to žele," kazao je dizajner.

vetements

Kolekcija će biti uniseks predznaka, a sastojat će se od prepoznatljivih Vetements komada - prevelikih majica s kapuljačom, kapa, trenirki, majica s logotipom i čarapa. Cijene će se kretati u rasponu od 280 do 1200 dolara.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više