Search

Uvijek besprijekoran Delpozo oduševio novom kolekcijom

Tjedan mode u New Yorku


Image: buro247me

Nijedan brend u modnoj industriji ne radi ono što već nekoliko sezona radi Delpozo. Njihove su kolekcije iz sezone u sezonu besprijekorne u svakom segmentu, od savršeno izbalansiranog kolorita do konstrukcije koja unatoč tome što je izuzetno složena, izgleda kao da je izvedena s nevjerojatnom lakoćom

U novoj kolekciji za proljeće/ljeto 2017. kreativni direktor te španjolske modne kuće, Josep Font, još jednom je prikazao sjajnu kolekciju koja se ne može opisati nikako drugačije nego savršenom. Ako i niste zagovornik ovako izraženo ženstvene estetike, ne možete se ne diviti odjevnim skulpturama koje Font šalje na pistu.

Za početak tu je konstrukcija - iz savršeno osmišljenih krojeva još bolje izvedenih u tkanini nastaju odjevni predmeti nalik arhitektonskim zdanjima, no istovremeno nevjerojatno nosivi. Tu su voluminozne suknje spuštenog struka kakvih se ne bi posramio ni Raf Simons tijekom svog vremena u Dioru, nevjerojatno dobro izvedeni rukavi čija kruta zvonasta forma s lakoćom dobiva na tečnosti šireći se u neobične volane i simetrija, prekrasna simetrija dobivena krutim tkaninama, ali jednako vješto i onim nježnim, transparentnim tkaninama koje je tako teško kontrolirati u oblikovanju. I iako je taj dio njegovih kolekcija svakako najimpresivniji, tu ne prestaju sve sposobnosti čarobnjaka Fonta. Nevjerojatno je vješt i u balansiranju kolorita. U novoj je kolekciji tako uspio pomiriti narančastu i boju lavande, žutu i ružičastu, a da pritom nije izazvao kaos u očima promatrača. Povezao ih je tonovima pastelno žute i ljubičaste, te baby plave s pregršt komada u bijeloj i bež boji koje tako sjajno izgledaju na njegovim nadrealnim siluetama.

O detaljima više ni ne treba govoriti - svaka pret-a-porter kolekcija iz Delpoza opako koketira s haute coutureom. Cvjetne aplikacije sačinjene od sitnih ljuskastih perla koje se na tren čine zelene, a na tren bijele, ovisno pod kojim kutem ih gledate, zatim snježno bijeli vez od kojeg su kreirani reljefi na plošnim tkaninama, a onda i tisuće sićušnih plastičnih resica uklopljenih u spiralne forme koje tvore predimenzionirano cvijeće na gornjim odjevnim predmetima - trebam li nastaviti? Josep Font je čarobnjak koji ni sada, na vrhuncu svoje karijere, ne dobiva dovoljno pažnje koju zaslužuje. Zbog njega je Delpozo još uvijek jedna od rijetkih tvrtki koja se može nazivati pravom modnom kućom i to mu nitko ne može osporiti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više