Search

Valentino, jesen/zima 2015.

Valentino, jesen/zima 2015.

Valentinova božica ljepote


Austrijska modna dizajnerica Emilie Louise Flöge, te britanska tekstilna i modna dizajnerica Celia Birtwell, dvije su muze koje su poslužile kao glavna inspiracija nove zimske kolekcije modne kuće Valentino; zapravo četiri, ako računamo Dereka Zoolandera i Hansela (Ben Stiller i Owen Wilson), koji su u svojoj luckastoj maniri zatvorili modnu reviju ove modne kuće

Glavni trenutak današnje prezentacije Valentino revije definitivno je bio Zoolander, koji je prodefilirao modnom pistom u pratnji svog velikog modnog neprijatelja Hansela. Popularni glumci, Ben Stiller i Owen Wilson, izazvali su sveopće oduševljenje kada su na sebi svojstven način zatvorili modnu reviju, dodajući cijeloj modnoj priči poseban karakter i dozu ležernosti. Stiller je sveprisutne počastio svojim 'blue steel' izrazom lica, a Wilson svojim nonšalantnim 'je ne sais quoi' stavom. Sasvim dovoljno da se Instagramom proširi požar fotografija, i sasvim dovoljno da jedna ozbiljna modna kuća poput Valentina konačno pokaže dozu humora. No, kreativni direktori, Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli, dali su nam daleko više materijala za komentiranje svojom prekrasnom kolekcijom, koja je cijeli kreativni naglasak stavila na senzualnost i neovisnost, te jedno putovanje modne ljepote koja je na momente mamila glasne uzdahe svih prisutnih na reviji.

Tijekom proteklih nekoliko sezona, ovaj je dvojac svojom pažnjom prema detaljima i ukrasima itekako pogurao granice svojeg modnog ateljea, no ovoga puta, dizajneri su se odlučili za drugu stranu modne medalje - okrenuli su se jednostavnijem, čišćem dizajnu, vodeći se pojmovima klasične i gotovo vjerske rezonancije i tako kreirali fine komade gotovo puritanske ljepote. Revija je započela monokromatskom igrom na haljinama čija duljina je sezala gotovo do gležnja - pruge, grafički crno bijeli uzorci ili, pak, kombinacija tih motiva, pokazala nam je novu stranu ove inače često upotrebljavane modne priče. Pokazala nam je svojevrsnu blagost kontrasta svjetla i tame. Kreacije u crnoj boji, koje su na sebi nosile detalje fine čipke, predstavljale su poseban vrhunac kolekcije kakav nismo navikli vidjeti kod Valentina. Nježne zemljane i neutralne nijanse, koje su se pojavile nakon monokromatske igre, dobile su poseban tretman koji je došao do izražaja u zamršenoj kombinaciji s panelima delikatne čipke, a prekrasne tkanine poput lepršavog šifona i volana te ležerno krojene siluete, samo su pridonijele profinjenosti i senzualnosti moderne Valentino žene, koju bez problema možemo zamisliti na pijedestalu poput kakve božice.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više