Search

Valentino, resort 2016.

Valentino, resort 2016.

Profinjena eklektika

Image: buro247.ru

U novoj resort kolekciji kuće Valentino vlada jedna profinjena neopterećenost i slobodni duh utjelovljeni u delikatnim cvjetnim motivima

Kreativni direktori kuće Valentino, Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli u novoj resort kolekciji inspirirali su se velikom Dianom Vreeland, i kreirali prekrasnu eklektičnu kolekciju koja slavi multikulturalnost. "Zanima nas ideja o harmoniji koja objedinjuje različite svjetove, kreirajući estetiku suvremenosti...", kazala je Chiuri, aludirajući pritom na brojne glazbene festivale.

Različiti izvori inspiracije stopili su se u jednu sofisticiranu kolekciju u kojoj su jednostavne siluete oplemenjene delikatnim i profinjenim dekoracijama te prozračnim materijalima. Iako većinom prevladavaju floralni motivi koji kao da slikaju prekrasan vrt, dvojac Chiuri i Piccioli poigrao se i geometrijskim motivima, izvezenima u indijanskim simbolima i oblicima dekoriranima raznim šarenim perlicama i resama. Neopterećenost i sloboda kakva vlada na glazbenim festivalima posebno se isticala na kompletu od topa i kratkih hlačica ukrašenom cvijećem i sitnim perlicama. Delikatnost i ženstvenost u floralnim motivima isticala se u topu od krepa i hlačama u stilu pidžame, a sve zaokruženo prekrasnim krznenim kaputićem cvjetnog uzorka s akcentima u svijetloplavim tonovima. Cijela kolekcija odiše nekom dozom ekscentričnosti i hiper-dekorativnosti koje su svoj vrhunac doživjele na prozračnoj haljini od šifona bogato dekoriranoj u perlicama i sitnim šljokicama koje slikaju najljepšu cvjetnu livadu. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više