Traži

Velika vijest u svijetu mode: Farfetch kupio New Guards Group

Velika vijest u svijetu mode: Farfetch kupio New Guards Group

Što je prethodilo ovoj odluci?

Tekst: F.Š.


Fotografija: Instagram,
Arhiva,
PR

Luksuzna tvrtka sa sjedištem u Londonu, Farfetch, kupila je grupaciju New Guards Group. Grupacija svom vlasništvu ima brojne luksuzne brendove poput Palm Angels, Heron Preston, ali i megapopularni Off-White pod vodstvom Virgila Abloha, a nova ih je akvizicija stajala 675 milijuna dolara. Suosnivač New Guards Group, Davide De Giglio, ostat će izvršni direktor, dok će Andrea Grilli ostati glavni komercijalni direktor.  Prihodi tvrtke su u prvoj polovici 2019. godine povećani za 59 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok je prihod Farfetcha u drugom kvartalu porastao za 43 posto u odnosu na 2018. godinu, a ovim poslovnim podvigom, svoje će uspješno poslovanje pokušati učiniti još uspješnijim.

Velika vijest u svijetu mode: Farfetch kupio New Guards Group (фото 1)

Ovo nije prvi put da se Farfetch upustio u suradnju s drugim tvrtkama; potkraj prošle godine njegove dionice kupila organizacija za zaštitu prava životinja, PETA. U taj su se pothvat upustili kako bi spriječili prodaju krzna na njihovim stranicama, a to su učinili i svojim sudjelovanjem na godišnjem sastanku dioničara, dok je sam Farfetch tada najavio kako više neće prodavati proizvode od krzna ili kože egzotičnih životinja.

Na slične vijesti često nailazimo, a jedna od recentnijih bila je kako se Stella McCartney, nakon 100-postotnog vlasništva sustainable modnog brenda koji nosi njezino ime, našla pod okriljem velikog modnog konglomerata, i to kompanije LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. McCartney je imala sve dionice svojeg brenda nakon što je od grupacije luksuznih brendova Kering preuzela njihov 50-postotni udio. Čelni ljudi LVMH-a, u britanskom eco-conscious brendu vidjeli su priliku da podignu rejting svoje kompanije koja nema jasno izraženu sustainable i ekološku politiku, za razliku od McCartney koja je jedna od pionirki ekološkog dizajna.

Velika vijest u svijetu mode: Farfetch kupio New Guards Group (фото 2)

U Farfetchu pak smatraju da će ovom kupnjom postići takozvani flywheel efekt koji nalaže kako se pozitivne transformacije i uspješni rezultati nikada ne događaju jednim potezom. U izgradnji velike tvrtke ili poduzeća, nema niti jedne definirajuće akcije, nema velikog programa, nema ubojite inovacije, nema sreće, nema nikakvog čuda. Umjesto toga, postupak nalikuje nemilosrdnom guranju divovskog, teškog kotača, a sa svakim novim skretanjem, dolazi se do točke proboja, što naposljetku dovodi do velikih rezultata.

New Guard je, prethodno, mjesecima tražio partnera, a čelnici Farfetcha smatraju da će im ovom kupnjom omogućiti više resursa za pokretanje novih brendova, kao i veću razmjenu postojećih. Farfetch planira povećati distribuciju New Guards brendova putem maloprodajnih mjesta i e-commercea. Njihov osnovni prioritet bit će ponovno pokretanje e-commerce sajtova za sve brendove, počevši s onim najvećim, Off-Whiteom. Prodaju planiraju povećati i kroz Farfetchovu mrežu trgovina, gdje će pomno pratiti ponudu i potražnju ne bi li poboljšali sveukupnu prodaju brendova i zaštitili njihov imidž.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar