Search

Vetements je postao sinonim za luksuznu uličnu modu

Vetements je postao sinonim za luksuznu uličnu modu

Nose ih svi na pariškim ulicama


Image: buro247.ru

Bazični svakodnevni odjevni komadi u ovoj kolekciji poprimili su potpuno novu formu i osigurali si visoko mjesto na ljestvici luksuzne ulične mode

Za vječno pomaknutu modnu kuću Vetements glavni je krivac kreativni direktor Demna Gvasalia i njegov brat Guram, u koje su već neko vrijeme uprte sve oči modnog svijeta. Osim što su prije predstavljanja nove kolekcije u Parizu izričito istaknuli kako ove godine nema after partyja, za jučerašnji show u Američkoj katedrali tražio se ulaz više. Ovdje pričamo o isključivo uličnoj modi koja je postala vrlo luksuzna i nedostižna. Dekonstruirane traper hlače iz prošlogodišnje kolekcije danas nose svi na street styleu. Prevelike majice s kapuljačama, spitke i šuškave kabanice također su postali omiljeni komadi. Možda je upravo taj povratak baznim potreban kad se istroše sve ideje i kad sve odjevne kombinacije počnu nalikovati jedna drugoj? Ne znamo, ali izgleda da braća dobro znaju što rade. 

Dekonstrukcija je njihov DNK i jedina ideja oko koje se vodi modna priča. Džentlmenski krojevi na odijelima, karirani uzorci, plisirane školske mini suknje, zlatni sjajni baršun, cvjetni uzorak i koža. Bazični elementi i naizgled jednostavne kombinacije dekonstruirane su u području prenaglašenih ramena koja nalikuju na ona na ragbijaškim odijelima. Potpuno suprotno tome su zbijene forme na košuljama i kariranim odijelima koje odražavaju zbrljanu i čak malo jezivu estetiku. Baš poput neposlušnih tinejdžera modeli su nezainteresirano defilirali kroz katedralu ostavljajući snažni trag za sobom. Ne zaboravimo da će u nedjelju Demna Gvasalia predstaviti svoju debitantsku kolekciju u modnoj kući Balenciaga i jedva ju čekamo. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više