Search

Victoria's Secret tone sve dublje i dublje: Optužbe za seksualno uznemiravanje pristižu sa svih strana

Victoria's Secret tone sve dublje i dublje: Optužbe za seksualno uznemiravanje pristižu sa svih strana

Direktori se nisu obazirali na pritužbe radnika

Tekst: D.M.


Image: Getty,
Instagram

Baš kad su se odlučili okrenuti drugi obraz, ponovno napuniti blagajnu i uključiti se u body positivity pokret ne bi li zadržali bar malo dostojanstva nakon što su gotovo nestali s modne mape, upravu brenda ekskluzivnog donjeg rublja, Victoria's Secret snašao je drugi skandal - optužbe za seksualno uznemiravanje hrle sa svih strana.

Modeli i radnice prijavile su kako su ih šefovi šikanirali i uznemiravali desetljećima. Optužbe u kojima stoji kako su direktori Les Wexner i Ed Razek iznimno nasrtljivi uparene s kritikama o brendovoj marketinškoj strategiji ne izgledaju dobro na reljefu erodirajućeg brenda. U mnogobrojnim izjavama modela između ostaloga stoji kako da ih je Razek neprestano neprimjereno dirao, tražio da mu sjednu u krilo, pokušavao ih ljubiti i koristio svoju moć da bi dobio što je od njih htio privatno.

Les Wexner (lijevo) i Ed Razek (desno)

"Riješimo se gaćica", izjavio je, prenosi Times prema svjedočenjima s fitinga Belle Hadid za reviju. Navodno, nakon što je odbila njezin ugovor s brendom donjeg rublja nije bio obnovljen.

U intervjuu s tridesetak bivših i sadašnjih zaposlenika Times piše kako je iza dosadašnje vizije brenda i Victoria's Secret krilate, hiperseksualizirane mršavice na kakvu smo navikli bio Razek, marketinški direktor posrnule marke. L Brands, vlasnik Victoria's Secreta, uvjerava da je "politika u slučaju seksualnog uznemiravanja maksimalno postrožena", što god to značilo te da im je "užasno žao za svaku priliku kada nisu zaustavili takvo ponašanje" i da su svjesni svoje odgovornosti.

Victoria's Secret tone sve dublje i dublje: Optužbe za seksualno uznemiravanje pristižu sa svih strana (фото 1)

Iako cijena L Brandsovih dionica polako pada posljednje četiri godine, od kako su priznali svoju grešku početkom tjedna, cijena njihovih dionica na njujorškoj je burzi naglo pala za 3.2 posto.

No, to nije kraj njihovih nevolja. Njihova je najveća nesreća poveznica s Jeffreyem Epsteinom, preminulim seksualnim prijestupnikom. Naime, Epstein je počinio samoubojstvo u kolovozu prošle godine dok je odsluživao kaznu za trgovanje ljudima i prostituciju.

Što su sve od očiju javnosti uspjela zakriliti anđeoska krila, tek je za vidjeti. Stay tuned.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više