Search

Virgil Abloh je danas postao jedan od važnijih igrača na svjetskoj modnoj sceni

Virgil Abloh je danas postao jedan od važnijih igrača na svjetskoj modnoj sceni

Tekst: A.P.


"Dream big or go home" je moto kojim se od početka vodi Virgil Abloh, arhitekt, dj, dizajner i trenutno jedan od poznatijih dizajnera na svjetskoj sceni. Abloh je napravio pomutnju u industriji s brendom Off-White koji je direktno komunicirao sa svima neshvatljivom generacijom potrošača. Dok su brendovi „glavinjali“ nastojeći uhvatiti trenutak u kojem se cijela struktura potrošača promijenila, Abloh je uklizao sa svojim luksuznim streetwearom i u mnogočemu odredio put kojim će kasnije krenuti i Dior i Louis Vuitton i svi ostali brendovi koji su odjednom počeli shvaćati da je „ulica“ došla na pistu i da se moraju prilagoditi ako žele novu publiku.

Danas je u to ime napravljena velika i značajna objava. Louis Vuitton je kupio većinski udio u brendu Off-White i tako “zavezao” Abloha za nešto više od suradnje u Louis Vuittonu.

Ovo nije prodavanje vlastitog brenda jer je situacija kritična, ovo je poslovni potez u kojem Abloh ima mogućnost razvijanja novih brendova i ekstenzija poslovanja na grane koje nisu nužno moda. Kao kralj kolaboracija koji je osmislio i bocu Eviana i kolekciju namještaja za IKEA-u, Abloh ne bi trebao imati problema s davanjem svoje inspiracije u velikom portfoliju LVMH-a, što dobro zna i čelni čovjek konglomerata Bernard Arnault. Od hotela do nakita i pića, Abloha interesira sve što LVMH ima pod sobom i sigurno će dati svoj doprinos u svakom segmentu. Ovo je i veliki uspjeh za Afro-Amerikance u modi, industriji koja se u više navrata pokazala kao leglo rasizma i koja tek sada (nakon online pritisaka i BLM pokreta i svega što je uslijedilo) obraća pažnju na modele, dizajnere i kreativce koji su Afro-Američkog podrijetla. Ima nade da se stvari promijene na bolje. Ovo je tek početak.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više