Search

Više od sto demonstranata prosvjeduje ispred kuće Anne Wintour

Više od sto demonstranata prosvjeduje ispred kuće Anne Wintour

Tekst: BURO.


Zaposleni u sindikatu “The New Yorker”, jednom od magazina elitne izdavačke kuće Condé Nast, u kojoj se na jednoj od vrhovnih pozicija nalazi Anna Wintour, započeli su proteste ispred njene kuće. Više od sto demonstranata protutnjalo je mirnim kvartom u kojem živi najpoznatija modna urednica i ikona današnjice.

Njihovo nezadovoljstvo tiče se isplate plaća, naknada za zdravstvenu zaštitu i slobodnih dana, između ostalog. Nakon više od dvije godine bezuspješnog pregovaranja, zaposleni su se odlučili za radikalniji potez od mirnih pregovora - prosvjed.

Više od sto demonstranata prosvjeduje ispred kuće Anne Wintour (фото 1)

Nakon što su zaposleni najavili štrajk, tvrtka im je poslala mail ovog sadržaja: “Iako poštujemo i podržavamo pravo radnika na udruživanje, radeći to na način da se targetira privatna kuća i lokacija iste dijeli javno, jednostavno je nedopustivo.” Oni su odgovorili da je takva prijetnja nezakoniti pokušaj da ih odvrate od njihovog zakonskog prava na takvu vrstu udruživanja.

Plakati s natpisima: “Šefovi nose Pradu, radnici ne dobivaju ništa” (“Bosses wear Prada, workers get nada!”) i “Ne možemo jesti prestiž” kružili su među prosvjednicima koji zahtijevaju veću (poštenu) plaću, plaćanje prekovremenih sati (koji se uzimaju zdravo za gotovo) i sigurnost na poslu. Nekoliko policajaca nadgledalo je proteste, ali Anna se nije pojavila.

Više od sto demonstranata prosvjeduje ispred kuće Anne Wintour (фото 2)

Demonstranti su čak podigli i website kako bi se i javnost mogla upoznati s njihovim neispunjenim zahtjevima. Kako oni navode, plaće nisu u skladu s visokim troškovima života u New Yorku.

Neprikosnovena urednica magazina Vogue još uvijek se nije oglasila povodom zahtjeva radnika. Njen autoritet počeo se dovoditi u pitanje još prošlog proljeća, ali pitanje je koliko se uopće on može poljuljati u sistemu u kojem je ona stup svega.

Poslije napuštanja posla od strane zaposlenih u siječnju, njihovo nezadovoljstvo nastavilo je rasti i eskaliralo je ovim najradikalnijim potezom do sada. Ostaje nam samo pričekati i vidjeti ishod istog.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više