Traži

Vojnički chic na Pradin način

Vojnički chic na Pradin način

Životno putovanje


Fotografija: buro247.ru

Maslinasto zelena i mornarski plava boje su koje su obilježile ovu živopisnu kolekciju u kojoj su glavni detalji karirani uzorci i rombovi na čarapama

Kolekcija koju je sinoć predstavila Muccia Prada mogla bi se shvatiti kao oštra konkurencija modnoj kući Gucci. S obzirom na to da je u posljednjoj godini Gucci jedan od najpoželjnijih brendova, Prada je odlučila zadati udarac ispod koljena i ponovno pokazati svu snagu modne kuće čiji je dizajn i opus uvijek bio nekoliko koraka ispred svih. Možda je na trenutak ostala u sjeni, ali sada je vrijeme za povratak sa stilom. Što je pokazao već prvi model koji je otvorio show spremno zagazivši na pistu u mornarsko plavom kaputiću na kojem je prisutna dekonstrukcija ovratnika, kao i na bijeloj košulji koja viri od ispod. Struk naglašen bijelim korzetom u viktorijanskom stilu, debele vunene čarape s uzorkom rombova i retro šeširić kakav su nosili mornari već je na početku obećavao genijalnu kolekciju. Lookovi koje smo kasnije vidjeli natjerali su nas da poželimo gotovo svaki komad, počevši od predimenzioniranih strogih kaputa sve do romantičnih cvjetnih haljina ukrašenim volanima. A Muccia Prada točno zna kako sve te komade stilizirati.

Ključ je u dobrim komadima, ali i detaljima koji su ovaj put intenzivno došli do izražaja – već spomenute čarape s rombovima kao odličan spoj cipelama na vezanje nalik na borosane, vunene rukavice sparene s jaknama s 3/4 rukavima, platneni i kožni korzeti koji su upotpunili gotovo svaki look i neodoljivi i upečatljivi detalji oko vrata nalik na malene starinske dnevnike s ključićem. Ne možemo ostati imuni ni na brokatne suknje punog kruga, graciozne haljine od baršuna i printove koji su ovaj put izrađeni s umjetnikom Christopheom Cheminom koji je već surađivao s ovom modnom kućom. Bez obzira na to što se milanski Tjedan mode još nije ni zahuktao, o ovom će se showu sigurno pričati još neko vrijeme. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor