Search

Za svaku pohvalu: Burberry nagrađuje kupce koji preprodaju njihove već nošene komade

Za svaku pohvalu: Burberry nagrađuje kupce koji preprodaju njihove već nošene komade

U sklopu politike koja stavlja naglasak na održivu modu

Tekst: D.D.


Image: Instagram

Britanska modna kuća Burberry udružila je snage s online re-sale shopom The RealReal, koji služi za preprodaju modnih dodataka i odjeće luksuznih kuća, a sve kako bi zajednički podržali cirkularno funkcioniranje mode koje se nalazi u fokusu posljednje dvije godine. Britanski brend tako je, u suradnji s kompanijom s bazom u San Franciscu, odlučio nagraditi korisnike platforme za preprodaju i svoje vjerne klijente - svi koji stave na prodaju svoje cipele, torbice, balonere, šalove i ostale komade s potpisom Burberryja, imaju priliku uživati u ekskluzivnom shopping iskustvu u nekom od 18 dućana modne kuće u Sjedinjenim Američkim Državama. Klijentima Burberryja bit će dostupan osobni asistent za shopping, u trgovini će im se posluživati šampanjac ili čaj, a za kupnju će im biti dostupni najnoviji proizvodi britanskog brenda, kao i modeli iz posljednje kolekcije.

Za svaku pohvalu: Burberry nagrađuje kupce koji preprodaju njihove već nošene komade (фото 1)

Britanska kuća je samo još jedan modni brend u nizu koji je u fokus odlučio staviti politiku održivosti, a Pam Betty, potpredsjednica korporativne odgovornosti u brendu izjavila je - "Nadamo se da nećemo postati samo prvaci u cirkularnoj budućnosti mode, već da ćemo potaknuti kupce na razmišljanje o mnogobrojnim opcijama koje imaju za obnavljanje svoje garderobe".

Za svaku pohvalu: Burberry nagrađuje kupce koji preprodaju njihove već nošene komade (фото 2)

Vjerni klijenti Burberryja tako su nagrađeni za to što se na odgovaran način rješavaju komada koje više ne nose te time potiču sustainability u modi. Osim ovim pothvatom, koji se višestruko isplati i platformi The RealReal jer su brojke preprodaje komada s potpisom Burberryja u proteklih godinu dana narasle za 64 posto i to naviše u redovima pripadnika millennial i Z generacija, britanska modna kuća okrenula se i drugim načinima brige za okoliš. Naime, nakon što su se prošle godine našli usred kontroverze jer su spalili odjeću u vrijednosti 28,6 milijuna funti, Burberry je pronašao alternativne načine zbrinjavanja viška neprodane odjeće te će do 2025. godine u potpunosti eliminirati upotrebu nepotrebne plastike u svojim pakiranjima.

Za svaku pohvalu: Burberry nagrađuje kupce koji preprodaju njihove već nošene komade (фото 3)

Sve se više modnih kuća okreće politici preprodaje već nošenih komada s njihovim potpisom, a jedna od pionirki u tom pokretu koji potiče kružno funkcioniranje svijeta mode bila je britanska modna dizajnerica Stella McCartney, koja je sličan ugovor kao Burberry, potpisala s platformom The RealReal krajem 2017. godine - korisnici online re-sale shopa koji su prodavali komade s potpisom kreatorice zauzvrat su dobivali bon od 100 američkih dolara koje su mogli potrošiti u jednom od butika McCartney ili na službenom web dućanu brenda. Suradnja Burberryja s online re-sale platformom hvalevrijedan je potez koji će, barem se nadamo, početi slijediti i ostali pripadnici modnog svijeta, kako bi se zagađenje planeta od modne industrije, koje je enormno, svelo na minimum.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više