Search

Zabavna suradnja kuće Red Valentino i street art umjetnika ZAPa

Zabavna suradnja kuće Red Valentino i street art umjetnika ZAPa

Kapsulna kolekcija


Image: buro247.ru

Popis modnih brendova koji u kreiranju limitiranih kolekcija u pomoć pozivaju suvremene umjetnike u posljednje se vrijeme vidljivo povećava. Kućama Louis Vuitton, Prada, Alexander McQueen, Marni, Coach, H&M sada se pridružio i Red Valentino

Jednom je prigodom Karl Lagerfeld izjavio: "Umjetnost je umjetnost. Moda je moda. Ipak, Andy Warhol jasno je dokazao da oni zajedno odlično funkcioniraju." A mi bismo dodali i da se toliko dobro slažu jedno s drugim da naprosto njihov spoj rezultira raznim predmetima žudnje među milijunima zaljubljenika u modu i suvremenu umjetnost.

Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccoli povodom Tjedna mode u Milanu, koji počinje 23. rujna, lansirali su kapsulnu kolekciju nastalu u suradnji s grčkim grafiterom Alexandrosom Vasmoulakisom, poznatijem pod umjetničkim imenom ZAP.

Razigrane akvarelne kućice iz povijesnih četvrti nedefiniranog europskog grada, uzbudljivi trenuci iz života izmišljenih likova i crteži djevojaka ukrasili su suknje, džempere, majice s kapuljačom, šalove i balerinke. Kolekcija je dostupna za kupnju od 17. do 24. rujna u pop-up butiku RED Valentino na Corso Como u Milanu, a na dan zatvaranja ove kolekcije gosti će moći uživati u performansu umjetnika ZAPa koji će zidove dvorane obojiti u svom prepoznatljivom stilskom grafiterskom pečatu koristeći se motivom grotesknih lica u jarkim bojama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više