Search

Zašto se Internet svađa oko vjenčanice Hailey Bieber?

Zašto se Internet svađa oko vjenčanice Hailey Bieber?

Čipkasta kreacija je djelo dizajnera Virgila Abloha

Tekst: D.D.


Image: Instagram

Američka manekenka Hailey Bieber prije nešto više od tjedan dana ponovno je, na velikoj ceremoniji u Južnoj Karolini, rekla "da" glazbenoj zvijezdi Justinu Bieberu, i to u vjenčanici s potpisom brenda Off-White. Kreaciju je osmislio dizajner Virgil Abloh, a supružnici Bieber veliki su fanovi njegovog dizajna. Putem svojeg Instagram profila gospođa Bieber se zahvalila dizajneru što je kreirao "vjenčanicu njezinih snova" te izrazila vječnu zahvalnost njemu i njegovom timu za to što je na tako poseban dan imala priliku nositi "njihovu prekrasnu kreaciju".

Zašto se Internet svađa oko vjenčanice Hailey Bieber? (фото 1)

Vjenčanica, koja je spoj tradicije i streetwear stila, u potpunosti izrađena od čipke, a kako otkrivaju crteži koje je američki dizajner podijelio na društvenim mrežama, osim cvjetnih motiva, izvezeni su i logotipovi brenda. Kreacija je otkrila ramena manekenke, kao i leđa, a sprijeda vjenčanicu krasi korzetirani gornji dio. Ono što je privuklo najviše pažnje je veo od tila na čijem su rubu izvezene riječi "TILL DEATH DO US PART", odnosno, u prijevodu s engleskog jezika - "dok nas smrt ne rastavi".

Zašto se Internet svađa oko vjenčanice Hailey Bieber? (фото 2)

Dežurni Internet komentatori i "Grammar Naziji" odmah su se "bacili" na seciranje natpisa te se povela žestoka rasprava oko toga je li ispravno gramatički izveden. Naime, određena skupina tvrdila je kako till kao samostalna riječ ne postoji, već se radi o skraćenoj verziji riječi until koja bi se pravilno trebala napisati 'til. Međutim, kako stoji u rječniku Merriam-Webster, odnosno kako tvrdi jednoa od urednica rječnika, Emily Brewster, koja je dala izjavu za američko izdanje Voguea vezano uz ovu temu, till se može koristiti u ovom kontekstu, to je u potpunosti pravilno, a osim toga, riječ vuče korijene iz 12. stoljeća te se kao prijedlog u engleskom jeziku koristi više od 900 godina.

Zašto se Internet svađa oko vjenčanice Hailey Bieber? (фото 3)

Iako su oči gostiju bile uperene na mladenku, glazbenik je bio jednako elegantan u odijelu francuske modne kuće Celine. Svečanost se održala u luksuznom resortu Montage Palmetto Bluff, a bračni par Bieber nosio je prstenje draguljarske kuće Tiffany & Co. Slavlju ljubavi prisustvovali su brojni gosti iz javnog života kao što su Kendall, Kylie i Kris Jenner, Joan Smalls, Camila Morrone, Jaden Smith, Stephen Baldwin i drugi.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više