Search

Znate li koja je haljina poslužila kao inspiracija za veličanstveni poster novog filma o Lady Di?

Znate li koja je haljina poslužila kao inspiracija za veličanstveni poster novog filma o Lady Di?

Tekst: BURO.


Počela je kao najpoznatija vampirica na svijetu u "Sumrak Sagi", postala najplaćenija glumica 2012. godine, a danas se Kristen Stewart nalazi u jednoj potpuno drugačijoj ulozi - onoj princeze Diane u novom filmu “Spencer”.

Znate li koja je haljina poslužila kao inspiracija za veličanstveni poster novog filma o Lady Di? (фото 1)

Već smo vidjeli kako će Kristen izgledati kao princeza Diana, a prošli tjedan je izašao novi poster za film koji će premijeru imati 3. rujna u okviru Venecijanskog filmskog festivala. Poster je na juriš preplavio i osvojio sve društvene mreže, a na njemu vidimo Kristen kao princezu Dianu, u velikoj bijeloj večernjoj haljini glave položene na koljenima. Ona oko vrata nosi prepoznatljivu bisernu ogrlicu, a sve ovo nas je natjeralo da se zapitamo koja je od svih čuvenih haljina koju je princeza nosila, mogla poslužiti kao inspiracija za ovu koja nam je od jučer stalno pred očima. Otvaramo njenu modnu arhivu i krećemo u potragu.

Znate li koja je haljina poslužila kao inspiracija za veličanstveni poster novog filma o Lady Di? (фото 2)

Na pamet prvo pada Dianina legendarna vjenčanica, djelo Elizabeth i Davida Emanuela i koja - ako možemo iskreno - podsjeća na puslice na steroidima. Volumen Diani nikad nije bio stran. Te iste godine, 1981., nosila je i jednu haljinu bez ramena s potpisom Bellville Sassoon, poznatog i tradicionalnog britanskog studija osnovanog davne 1953. U ovoj igri asocijacija, ne možemo preskočiti ni bijelo-zlatnu Emanuel haljinu koju je nosila nekoliko puta, uključujući i na premijeru jednog “James Bond” filma.

Znate li koja je haljina poslužila kao inspiracija za veličanstveni poster novog filma o Lady Di? (фото 3)

Ipak, iako svaka od spomenutih sliči na ovu s postera, nije riječ ni o jednoj od njih konkretno. Naime, haljinu je dizajnirala dobitnica Oscara, kostimografkinja Jacqueline Durran, možda najpoznatija po čuvenoj zelenoj haljini iz filma “Okajanje”, kao i kostimima za jedan noviji popularni film “Male žene”. Kako sama Jacqueline navodi, njen cilj nije bio da jedan na jedan preslika izgled obožavane princeze, već da se koristi poznatim motivima kako bi napravila nešto što će predstavljati balans između krhkosti i mističnosti njenog karaktera. Željno iščekujemo vidjeti kako je to ispalo.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više